Kalibratie en verificatie

KALIBRATIE EN VERIFICATIE

Kalibratie

Een weegschaal moet voortdurend bijgesteld en gekalibreerd worden om precies te werken.
Hoe vaak dit nodig is, hangt af van het type weegschaal en het gebruik. Ook eventuele vereisten binnen uw bedrijf spelen een rol. Normaal gesproken moeten industriële weegschalen een keer per jaar gekalibreerd worden. Voor kleinere weegschalen, kan dit vaak met kalibratiegewichten, die u ook online kan kopen. Dit is meestal genoeg om uw schaal te kalibreren.
Indien vragen hierover heeft dan mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen.
Kalibratiecertificaat
Een kalibratiecertificaat is beschikbaar voor de meeste van onze produkten. Indien u hiervoor kiest, wordt de weegschaal voorafgaand aan de levering bij de producent gekalibreerd en krijgt u daarvan een bewijs.
U kan hierna de weegschaal altijd zelf bijstellen indien u daarvoor het juiste kalibratiegewicht heeft.

Bijstelling

U kan zelf altijd uw weegschaal bijstellen met behulp van het juiste kalibratiegewicht. WeegschaalOnline beschikt over alle gewichtmodellen.
De juiste procedure vindt u altijd in de gebruiksaanwijzing van de weegschaal. Neem contact met ons op indien u twijfelt over welk gewicht u dient te gebruiken voor uw weegschaal.

 

CONTACTEER ONS

Mail support@weegschaal-online.nl (Support in Nederlands of Engels)

Phone 0 202 416 204 (Support in Nederlands of Engels). Bereikbaar weekdagen 09:00 - 16:00. Gesloten tussen 12:00 en 12:30.

 


 

Verificatie / M-markering van weegschalen

Bij aankoop van een weegschaal voor commerciële of medische doeleinden, dient de weegschaal te worden geleverd met verificatie/M-markering in overeenstemming met de geldende wet.
Moet uw weegschaal geverifieerd worden?

Wanneer uw weegschaal wordt voor de volgende doeleinden dient deze geverificeerd te worden:
1. Bepalen van massa in het kader van commerciële activiteiten,
2. Bepalen van massa voor berekening van douanetarief, tarief, belasting, bonus, boete, vergoeding, compensatie of een andere gelijkaardige betaling,
3. Bepaling van massa bij toepassing van wet, verordening of expertise bij rechtszaak,
4. Bepaling van massa binnen de gezondheidszorg voor het wegen van patiënten in het kader van controle, diagnose of behandeling,
5. Bepaling van massa voor bereiding van medicijnen volgens recept door apotheek en bepaling van massa bij analyse uitgevoerd door medische of farmaceutische laboratoria,
6. Prijsbepaling gebaseerd op massa bij directe verkoop aan publiek en voorbereiding van voorverpakte producten.

NEDERLAND: rva.nl
BELGIË: belac.fgov.be

Weegschalen die niet bedoeld zijn voor hierboven genoemde doeleinden aangegeven moeten voorzien zijn van volgende zichtbare, gemakkelijk leesbare en duurzame markeringen.
1. Naam van de producent, geregistreerde firmanaam of geregistreerde merknaam.
2. De maximumkapaciteit van de weegschaal, uitgedrukt in "Max ...".
Deze weegschalen hoeven niet voorzien te zijn van conformiteitsmarkeringen zoals aangegeven in deze voorschriften.

Aankoop van verificatie

- U kan een bewijs van verificatie kopen bij aankoop van uw weegschaal bij WeegschaalOnline (op voorwaarde dat de weegschaal geverifieerd kan worden). Neem gerust contact me tons op indien u twijfelt!
- Een M-markering / verificatie is van toepassing totdat het gewicht is gedemonteerd, de verzegeling is verbroken of de eigenaar niet zeker weet of het gewicht nauwkeurig weegt. De weegschaal moet dan opnieuw worden geverifieerd als deze nog steeds voor hetzelfde doel wordt gebruikt. De eigenaar van de weegschaal is verantwoordelijk voor zelfcontrole en beoordeling van de toestand van de weegschaal en de noodzaak van herverificatie.

 

CONTACTEER ONS

Mail support@weegschaal-online.nl (Support in Nederlands of Engels)

Phone 0 202 416 204 (Support in het Engels). Bereikbaar weekdagen 09:00 - 16:00. Gesloten tussen 12:00 en 12:30.